İşletmenizi tercih eden müşterilerinize yemekten sonra bir kahve ikram ettiğinizde, yemeklerinizin kalitesi kadar sunduğunuz kahvenin kalitesinden de emin olmak istersiniz. Doğru şekilde çekilemeyen kahve çekirdekleri, normal zamanlarda gayet enfes aromaya sahip bir kahvenin doğru şekilde demlenmesine engel teşkil edebilir. Bununla beraber termostat arızası yaşanan bir kahve makinesi, gayet kaliteli bir kahvenin yanık bir şekilde servis edilmesine sebep olabilir.
Zem Endüstriyel, çay ve kahve gibi ülkemizde en çok tüketilen içecekleri hazırlarken kullandığınız ekipmanların doğru, eksiksiz ve sürekli çalışması için gereken bakım ve tamir işlemlerini üstlenmekten mutluluk duyar.
Yiyecek içecek sektöründe en yaygın kullanılan makinelerden olan içecek hazırlama ekipmanları, belirli periyodlarda bakıma gereksinim duyar. Sürekli kaynama sıcaklığına maruz kalan farklı bileşenler, içecek hazırlama ekipmanlarında yaşanan arızaların başlıca nedeni olmakla beraber, dış etkenler de sorunların oluşmasına katkı sunar.
Zem Endüstriyel, içecek hazırlama ekipmanları konusunda derin bir tecrübeye sahiptir. Sektördeki 15 yıllık geçmişimizde sayısız içecek hazırlama ekipmanının sorunlarını çözerken, edindiğimiz tecrübeleri iş ortaklarımızın sürekliliği için kullanmaktayız. Ekibimizde yer alan her teknisyen belirli bir konuda uzmanlaşmış olup, marka ve modelden bağımsız olarak tüm sorunları çözecek bilgi ve birikime sahiptir.
Süreç içerisinde gözlemlediğimiz, içecek hazırlama ekipmanları ile yaşanan başlıca sorunlar ise şunlardır;
Sıcak içecek makinelerinde çok sık rastlanan bu durum, genellikle içime hazır çay ya da kahvenin akmasını sağlayan mekanizmaların tıkanması ya da deforme olmasından kaynaklanır. Çay kazanınızın musluklarının, kahve makinelerinizin kaşıklarının detaylı olarak temizlendiğinden, kazan içerisine yabancı bir cisim düşmediğinden, kireç gibi birikme yapabilen maddelerin teçhizatınızın iç yüzeyinde birikmediğinden emin olmak gerekir. Düşük yoğunluklu kireç birikmeleri basit yöntemlerle çözülebilirken, uzun süre ihmal edilen ekipmanlarda büyük sorunlara neden olabilmektedir.
Sıcak içeceklerin belirli bir ısıda hazırlanması ve servis edilmesi gerekir. Çok ısınan bir su, hazırlanacak içeceğin tadını ve dolayısı ile kalitesini bozacaktır. Yine çok soğuk bir su ile yapılan içecekler, doğru demlenme yaşanmayacağından müşterilerinizin itirazı ile karşılanacaktır. Isı göstergeleri, içecekleri doğru sıcaklık aralığında hazırlamanız için çok kilit bir rol üstlenirler. Isı göstergelerinin yanlış bilgi göstermesinin başlıca nedeni, sıcaklığı enerjiye çevirerek ölçüm yapan termokupl aygıtlarının bozulması ya da kirlenmesidir. Yüzeyi kirlenen ya da gövdesinde deformasyon olan termokupl, doğru sıcaklık ölçümlerini yapamayacak ve makinenizi yanlış yönlendirecektir. Bu nedenle, ısı ile alakalı bir sorun yaşadığınızda, termokupl değişimi birincil yöntemdir.
İşletmenizin en kalabalık olduğu saatlerde çalışmayan bir çay ya da espresso makinesi, müşteri memnuniyeti açısından bir kabusa dönüşebilir. Herhangi bir makinede olduğu gibi, içecek hazırlama makinelerinde yaşanan çalışmama sorunları genellikle enerji bağlantıları, besleme, rezistans ve düğmelerden kaynaklanıyor olabilir. Bu gibi bir sorunda makinenizin bağlı olduğu prizi kontrol etmek, yapmanız gereken ilk işlemdir. Makinenize elektrik iletimi sağlandığı halde çalışmıyorsa, konunun uzman bir teknisyen tarafından incelenmesi ve çözüm üretilmesi gerekir. Ne yaptığından emin olmayan bir çift elin makinenizde geri dönüşü çok daha zor problemler yaratmasına izin vermemenizi öneririz.
Bir önceki başlıkta bahsettiğimiz sorunların bir kısmı ısınmama sorunları için de geçerlidir. Enerjinin doğru şekilde iletilememesi, ısınma işlevini gerçekleştiren rezistansların arızalanması, termokupl arızaları ve ısı düzenleyici düğmelerin işlevini kaybetmesi gibi nedenler, makinenizdeki suyun doğru şekilde ısınmamasına sebep olabilir. Bu tip arızalar pek çok teknik gereksinimi beraberinde getirdiği için profesyonel yardım almanızı şiddetle tavsiye ederiz.