Endüstriyel bir mutfakta, yiyecekleri muhafaza ve pişirme ekipmanları kadar kilit öneme sahip olan hazırlık ekipmanları, bir yemeğin kalitesi üzerinde büyük etkiye sahiptir. Sebzelerin doğru şekilde soyulması ve doğranması, hamurun homojenik ve istenen kıvamda yoğurulması, ekmeklerin dilimlenmesi ve doğru kalınlıkta ve şekilde makarnaların üretilebilmesi gibi görevler endüstriyel mutfak hazırlık ekipmanlarının üstlendiği görevlerdir.
“Zem Endüstriyel olarak, mutfağınızdan çıkan her yemeğin kalitesini belirleyen hazırlık ekipmanlarınızın sağlıklı çalışması için var gücümüzle çalışıyoruz. Herhangi bir marka ya da model hazırlık ekipmanınızda yaşadığınız her ölçekte sorun için bizi arayabilir, konusunda uzman teknisyenlerimizin sorunu sizin için çözmesini talep edebilirsiniz.”
Endüstriyel mutfak hazırlık ekipmanları konusunda sunduğumuz hizmetler şunlardır:
Endüstriyel mutfak hazırlık ekipmanlarınız sağlıklı çalışmadığında, menüde yer alan ürünleri hazırlamanız imkânsız hale gelebilir. Doğru şekilde açılan ve kesilen makarnalar, garnitür sebzeler ve yemekleri tatlandırmak için kullandığınız soğan, sarımsak gibi ürünleri yeteri miktarda ve zamanında hazırlayamadığınızda işler istediğiniz gibi gitmiyor demektir.
Yıllardır hizmet verdiğimiz sayısız ticari mutfakta karşılaştığımız yaygın hazırlık ekipmanları sorunlarını sizler için derledik:
Hazırlık ekipmanlarınızın işlediği gıdalar beklenen kalitede değilse, bu sorunun başlıca nedenleri arasında yanlış aparat kullanımı, körelmiş kesiciler ve aşırı besleme yer alıyor olabilir. Doğrama işlemi yapan makinelerde, kesicilerin düzenli olarak bilenmesi ve belirli bir döngü sonunda değiştirilmesi gerekir. Sorunun kaynağını tam olarak anlayabilmek için bizimle iletişime geçebilirsiniz.
Bu sorununun pek çok nedeni olabilir. Elektrik bağlantıları, güvenlik sigortaları ve devre kesiciler, aşırı ısınma ve sıkışma gibi sebeplerden ötürü makineniz çalışamaz hale gelmiş olabilir. Öncelikle tüm elektrik bağlantılarını ve makinenin çalışmasını engelleyen herhangi bir dış faktör olup olmadığını kontrol etmelisiniz. Uzun süre çalışan makineler belirli bir ısı üreteceğinden, motorun zarar görmemesi adına kendi kendini kapatmış olabilir. Isınma nedeniyle çalışmayan bir ekipman, bir süre beklenir ve tolere edilebilir bir sıcaklığa düşmesine izin verilirse yeniden çalışacaktır. Sigorta ve devre kesici gibi sorunlar ise profesyonel destek almanızı gerektirir.
Ticari mutfak hazırlık ekipmanları, zaman içerisinde farklı yük ve darbelere maruz kalabilir. Çalışma ortamı ve çalışanların yetkinliğinin yanı sıra iş yükünün de bir sonucu olarak zaman içerisinde makinelerinizde çeşitli deformasyon ve kırılmalar yaşayabilirsiniz. Bu gibi durumlarda kırılan ya da deforme olan parçaların hızlıca yenileri ile değiştirilmesi gerekir.
Zem Endüstriyel olarak yedek parça gereksinimlerinizde de yanınızdayız. Geniş yedek parça temin ağımız sayesinde, her marka ve model endüstriyel mutfak hazırlık ekipmanlarınızın sürekliliğini garanti altına alıyoruz.